Nieuws

Foto’s eindejaarstentoonstelling TAST 2018

TAST was de tweede eindejaarstentoonstelling van de cursisten van Keramika, op zaterdag 9 en zondag 10 juni 2018 in Galerij Tolkantoor.
47 mensen namen deel. Dat is bijna de helft van de cursisten.

Dit jaar was het thema ruw/zacht en de titel TAST.  We ondernamen een zoektocht naar nieuwe texturen en speelden met de ruwheid en de zachtheid van de klei: kerven, griffen, polijsten, ruwe of zachte stukken plakken, ruwe klei gebruiken, zand op de glazuur laten plakken, klei laten open kraken.

Bekijk hier het fotoverslag:

TAST eindejaarstentoonstelling 2017-2018

Soms is het ruw / soms is het zacht
En nu is het TAST

Eindejaarstentoonstelling Keramika keramiekcentrum op zaterdag 9 en zondag 10 juni 2018 met werk van meer dan 35 cursisten en docenten.

Vernissage op vrijdag 8 juni vanaf 19u.
Tentoonstelling doorlopend open van 11 tot 17 u op 9 en 10 juni

Locatie: 

Galerij Tolkantoor
bij Christiane Van Dijck
Havenlaan 81
9060 Zelzate
www.tolkantoor.be

 

 Tot dan!

 

Keramiekworkshops op maat

teambuilding keramiekWil je komen draaien met vriendinnen, een vrijgezellendag vieren, een creatief familie- of vriendenmoment organiseren met klei?
Zoek je een originele en creatieve teambuilding activiteit?

Dan kan je terecht bij Keramika!
In ons ruime atelier kan je met een grote of kleinere groep terecht voor een unieke keramiekervaring.
We hebben 11 draaischijven en al het nodige materiaal voor opbouw of experiment.
We verzorgen korte en lange workshops voor privépersonen en bedrijven. Neem contact op om te overleggen over een formule die voor jou past. We stellen dan samen een programma op dat helemaal voldoet aan je wensen.

Contacteer Françoise voor een workshop op maat: info@keramika.be of bel +32 473 66 32 78.

 

PRIVE SESSIE DRAAIEN

Een “standaard” privé-sessie duurt ongeveer 3 uren. Het kan ingepland worden in het weekend, op vrijdagavond of op dinsdag overdag.

Deze privésessies organiseerden we al voor  volwassenen, kinderen of families, als teambuilsingevent voor bedrijven, als vriendinnenactiviteit en ter  gelegenheid van een vrijgezellendag.

Grootte van de groep:
Er zijn 11 draaischijven, zijn jullie met meer dan 11 personen, dan moet er om de beurt gedraaid worden (eventueel in combinatie met boetseren).

Er is keuze tussen 2 formules:

Basic 

Prijs: 345€  (incl. BTW) voor de groep
We voorzien een drankje, een korte uitleg over hoe keramiek wordt gemaakt en gebakken, een demonstratie draaien en daarna gaan jullie  zelf aan de slag op een draaischijf.

Deluxe

Prijs: 395€ (incl. BTW) voor de groep
Het basic programma met extra bakken en glazuren
Na de workshop werken we 1 pot per persoon verder af. We drogen de potten, draaien af, glazuren en bakken.
De kleur wordt door de groep gekozen uit het brede aanbod van onze eigen glazuren.

Praktisch:

  • We hebben een kleedhokje in het atelier en een afwasbak, om om te kleden en te verfrissen.
  • Er is een heel lekkere pizzeria il sogno 500m van het atelier, ook verschillende brasserie  (sint christoffel / pattaya).
  • Er is parking voor 4 auto’s en verder altijd plaats op straat voor de deur.

 

privésessie keramiek - teambuilding - vrijgezellen

Foto’s eindejaarstentoonstelling

Wil je nog even nagenieten van onze prachtige eindejaarstentoonstelling rond het thema “Zwart/wit”? Bekijk dan hier de foto’s!

 

Demonstratievideo: een lage schaal draaien

 

In deze korte video demonstreert keramiste Françoise Busin hoe je een lage platte schaal kan draaien. Wat denk je? Moeilijk?

Eindejaarstentoonstelling “Zwart /wit” op 10 en 11 juni 2017

 

Iedereen is van harte welkom op de eindejaarstentoonstelling met werk van de cursisten en docenten van Keramika. Een jaar lang werkten we rond het thema “zwart/wit”. De spectaculaire resultaten kan u bewonderen  op zaterdag 10 en zondag 11 juni 2017, van 10 tot 18u. We stellen tentoon op de prachtige locatie van Galerij Tolkantoor in Zelzate, bij Christiane Van Dijck. Vernissage op vrijdag 9 juni vanaf 19u. Tot dan!

KERAMIKA ZENDT HAAR ZONEN EN DOCHTERS UIT …


Het laatste weekend van mei en het eerste weekend van juni exposeren 2 van de 4 docenten van Keramika.
Caroline Kesteleyn (Caro-K) doet mee met Lovarte, een kunstroute in Lovendegem, en Eddy Van Meulebroeck doet mee met de kunstroute in Kortemark. Als dat niet leuk is !!

Hopelijk breng ook jij ze een bezoekje!

Meer info vind je op https://lovarte2017.wordpress.com/ en op http://www.oo-kunst.be/.

De eindejaarstentoonstelling van keramika zelf (met werk van cursisten en docenten) kan je bezoeken op 10 en 11 juni 2017. Meer info vind je hier.

Grote potten opbouwen

Bij Keramika is het de bedoeling dat iedereen vrij kan experimenteren om zijn eigen stijl te ontwikkelen met de hulp van de docenten.

Viviane Franki komt al een tijdje naar de les en heeft haar eigen manier van werken helemaal gevonden. Ze bouwt grote potten op de draaischijf met behulp van kleirollen die ze optrekt tot een dunne wand. Dankzij het draaien kan ze mooie symmetrische vormen maken die ze ook geduldig versiert. Haar laatste realisatie met de blauwe gekrulde lijn is prachtig!
Afmetingen: 50cm hoog en 60cm breed.

 

Zoveel klei!

In 2016  hebben we meer dan 7,5 ton klei gebruikt in het atelier. Dat zijn 750 pakken klei, maar we zijn ook met veel bij Keramika: vanaf september 2016 en de start van een vierde avondles komen er 90 cursisten per week!

Naast witte klei hebben we ook 4 gekleurde kleisoorten in aanbieding en die worden steeds populairder!

De nieuwe oven is er !

Onlangs kochten we een nieuwe grote elektrische oven van Rhode.
We bakken ondertussen al enkele keren tot 1230° en de glazuren zijn perfect! De nieuwe oven is een beetje zuiniger in  verbruik dan de oude: we verbruiken 20% minder elektriciteit. De oven bakt veel sneller en dankzij de “3 zones regeling” moeten we  niet meer opletten op de verschillende kleien als de oven geladen wordt.
De  oude oven was warmer onderaan en iets kouder boven. Onze gekleurde kleien moesten boven staan anders waren ze overgebakken en vertoonden ze kleine bultjes.
De nieuwe oven meet de temperatuur op drie plaatsen en maakt de warmte gelijk overal. Veel sorteerwerk gespaard bij het laden!
Het enige minpunt: de oven is dieper en dat maakt het voor mij moeilijk om te laden vanaf schouderhoogte. Mijn armen zijn te kort om bij de achterwand te geraken!

Françoise