Categories
keramieklessen on line cursus

Online cursussen draaien met Françoise Busin en De Cursist

Het atelier is verplicht gesloten door Corona maatregelen…maar je kunt blijven leren!

Naast de lessen in het atelier bieden wij ook 2 onlinecursussen met docent Françoise Busin in samenwerking met De Cursist, alias Nele Ostyn, videomaakster, fan van keramiek en cursiste bij Keramika!

“Van klei tot kom” is bedoeld voor beginners en semi gevorderden: je leert draaien en series maken van kommen en tassen.

“Borden, schalen, vazen” is gemaakt voor semi gevorderden die willen nieuwe vormen leren maken en met meer klei werken.

Je kan de cursussen nu kopen tot 27 november 24u. Ze kosten 349€ of als je beide koopt 649€. Alle info op www.decursist.com
Was je te laat? Wacht op de volgende lancering!


De cursussen zijn reeksen video’s dat je kan bekijken op het moment dat je zelf kiest, je moet niet op een vaste moment achter je scherm zitten. Elke week krijg je per mail een link naar de nieuwe les met een heldere structuur en met duidelijke instructies. Je kan oefenen wanneer je wilt en op je eigen tempo.

De video’s zijn voor altijd beschikbaar dus moet je niet de cursus in 8 of 6 weken afwerken en je kan voor altijd naar de cursus teruggrijpen.

De beelden zijn van hoge kwaliteit met veel close-ups: je ziet duidelijk hoe je je handen moet positioneren. Het grote voordeel is dat je zoveel keer dat je wilt opnieuw naar een fragment mag kijken als je iets niet goed door hebt. In de “live” lessen durf je wel niet 10 keer na mekaar vragen “en toon het nog eens”!

Je krijgt ook ondersteuning via een gesloten Facebook groep waar je vragen kan stellen aan Françoise en je creaties kan tonen aan je medecursisten.

Françoise Busin, de docent, heeft al honderden mensen leren draaien: zij geeft al 25 jaar les en weet als niemand hoe ze het draaien in een duidelijke taal moet uitleggen.