Over keramika


Wie zijn we?

Keramika is een keramiekcentrum in Lievegem, waar je terecht kan voor keramieklessen en workshops pottenbakken. Keramika werd opgericht in 2014 door keramiste Françoise Busin, die in samenwerking met een aantal andere docenten een totaalprogramma wil aanbieden voor iedereen die gepassioneerd is door klei.

Bij Keramika kunnen zowel beginners als gevorderden terecht voor professionele begeleiding op maat. Je kan er wekelijks les volgen of je inschrijven voor een tijdelijke keramiekworkshop.

Bij Keramika kan je leren draaien, decoreren en glazuren. We exploreren verschillende technieken om te bakken: steengoed en raku. Alle docenten zijn ervaren draaiers. We beschikken over 13 Shimpo draaischijven.

Creativiteit, vormgeving en eigenheid staan centraal.

Je kan gebruiksvoorwerpen maken (borden, kommen, schalen, …) of voor expressie kiezen: bij ons ben je vrij om je persoonlijke objectieven te bepalen in afspraak met je docent.

teambuilding keramiek

Bekijk enkele sfeerfoto’s

Keramika is:

keramikelessen en workshops pottenbakken

Françoise Busin, oprichtster en lesgeefster

Françoise Busin is 30 jaar professionele keramiste en heeft 25 jaren ervaring in het lesgeven: ze heeft al honderden mensen leren draaien en glazuren. Tal van haar leerlingen zijn op hun beurt professionele keramisten of docent geworden.  Ze is gespecialiseerd in ambachtelijke keramiek voor dagelijks gebruik en in grote stukken opbouwen. Na haar master in filosofie heeft ze een opleiding als keramiste gevolgd bij Jean Pierre Wagner en aan de Academie van Gent.
Website: www.keramiekbusin.be


lieve-goemaere-keramika

Lieve Goemaere, docent

Lieve Goemaere heeft haar eerste cilinders leren draaien bij Anima Roos. Door haar kreeg ze 15 jaar geleden de microbe van de keramiek te pakken.
Ze volgde workshops bij Sylvie Ingels, Fernand Everaert en Rudy Delanghe.
Ze heeft lessen gevolgd bij Françoise Busin en aan de academie van Eeklo en Waarschoot.
Ze maakt serviesgoed met een ziel, voorwerpen die je graag aanraakt en die de essentie van de klei laten zien.


Bram De Jaeger, docent

Bram De Jaeger volgde zijn eerste workshop pottendraaien bij Bo Filarski en was meteen verkocht. Hij wierp zich op het draaien en ging in de leer bij  Erik du Chatenier, een professionele pottenbakker in Frankrijk. Hij volgde les bij Françoise Busin en aan de Academie van Gent ( decoratieve technieken)

sarah verwilst

Sarah Verwilst, docent

Sarah leerde draaien kennen in de vrije academie Gent en bij Sylvie Ingels. Ze had de microbe meteen te pakken. Tijdens een periode in het buitenland kreeg ze de kans om samen te werken in het atelier van Guilherme Toledo. Ze werkt graag met natuurlijke kleuren en wil vooral dat de natuurlijke aard van de klei naar buiten komt.