Over keramika


Wie zijn we?

Keramika is een keramiekcentrum in Waarschoot, waar je terecht kan voor keramieklessen en workshops pottenbakken. Keramika werd opgericht in 2014 door keramiste Françoise Busin, die in samenwerking met een aantal andere docenten een totaalprogramma wil aanbieden voor iedereen die gepassioneerd is door klei.

Bij Keramika kunnen zowel beginners als gevorderden terecht voor professionele begeleiding op maat. Je kan er wekelijks les volgen of je inschrijven voor een tijdelijke keramiekworkshop.

Bij Keramika kan je leren draaien, opbouwen, met kleiplaten werken, decoreren en glazuren. We exploreren verschillende technieken om te bakken: steengoed en raku. Alle docenten zijn ervaren draaiers. We beschikken over 13 Shimpo draaischijven.

Creativiteit, vormgeving en eigenheid staan centraal.

Je kan gebruiksvoorwerpen maken (borden, kommen, schalen, …) of voor expressie kiezen: bij ons ben je vrij om je persoonlijke objectieven te bepalen in afspraak met je docent.

teambuilding keramiek

Bekijk enkele sfeerfoto’s

Keramika is:

keramikelessen en workshops pottenbakken

Françoise Busin, oprichtster en lesgeefster

Françoise Busin is al 25 jaar professionele keramiste. Ze is gespecialiseerd in ambachtelijke keramiek voor dagelijks gebruik en in grote stukken opbouwen. Na haar master in filosofie heeft ze een opleiding als keramiste gevolgd bij Jean Pierre Wagner en aan de Academie van Gent.
Ze geeft al 17 jaar keramieklessen en workshops pottendraaien, opbouwen en glazuren in steengoed en raku.

Website: www.keramiekbusin.be


eddy-van-meulebroecke-keramika

Eddy Van Meulebroeck, docent

Eddy Van Meulebroeck is afgestudeerd voor Keramiek aan de Academie van Eeklo.
Hij is een van de stichters en bezielers van het kunstcollectief Cuesta. Eddy stelt regelmatig tentoon en geeft al 5 jaar opleidingen en workshops over keramiek, o.a. bij Syntra West Brugge, bij Kunstwerkt en bij Vormingplus.
Hij maakt unieke stukken, vindt zijn inspiratie in de mythologie en vult de ervaring daaromtrent aan met zijn fantasie en zin voor elegantie.

Website: www.ceramicart.exto.be


lieve-goemaere-keramika

Lieve Goemaere, docent

Lieve Goemaere heeft haar eerste cilinders leren draaien bij Anima Roos. Door haar kreeg ze 15 jaar geleden de microbe van de keramiek te pakken.
Ze volgde workshops bij Sylvie Ingels, Fernand Everaert en Rudy Delanghe.
Ze heeft lessen gevolgd bij Françoise Busin en aan de academie van Eeklo en Waarschoot.
Ze maakt serviesgoed met een ziel, voorwerpen die je graag aanraakt en die de essentie van de klei laten zien.


Bram De Jaeger, docent

Bram De Jaeger volgde twee jaar geleden zijn eerste workshop pottendraaien bij Bo Filarski en was meteen verkocht. Hij wierp zich op het draaien en ging in de leer bij  Erik du Chatenier, een professionele pottenbakker in Frankrijk. Hij volgde les bij Françoise Busin en aan de Academie van Gent ( decoratieve technieken) en keerde deze zomer terug naar Erik du Chatenier voor 3 maanden om er reeksen van 100 stukken te leren draaien.  Je kan zeggen dat pottendraaien meer dan een passie is voor Bram. Hij is op korte tijd een héél goeie draaier geworden.

 

sarah verwilst

Sarah Verwilst, docent

Sarah leerde draaien kennen in de vrije academie Gent en bij Sylvie Ingels. Ze had de microbe meteen te pakken. Tijdens een periode in het buitenland kreeg ze de kans om samen te werken in het atelier van Guilherme Toledo. Ze werkt graag met natuurlijke kleuren en wil vooral dat de natuurlijke aard van de klei naar buiten komt.