Nieuws

Online cursussen draaien

Wil je leren draaien? Of kan je al draaien en wil je beter worden? 

Behalve de lessen en de workshops biedt Françoise Busin 2 online cursussen dat je kunt op je eigen tempo volgen .”Van klei tot kom” is bedoeld voor beginners en semi gevorderden: je leert draaien en series maken van kommen en tassen. Bijna 200 mensen hebben deze cursus al gevolgd! Ze getuigen dat ze van nul startten en leerden draaien dankzij de online cursus.

“Borden, schalen,vazen” is gemaakt voor semi gevorderden die willen nieuwe vormen leren maken en met meer klei werken.

Beide cursussen worden binnenkort opnieuw gelanceerd. Wil je op de hoogte zijn? Surf naar https://www.decursist.com/de-cursus

In de pers: Pottenbakken, wat moet dat kosten? – De Standaard

Keramiste Françoise Busin van Keramika aan het woord in de De Standaard van donderdag 12 september 2019. Lees het artikel hier digitaal.

In de pers: De revival van de ambachten – De Morgen

Pottenbakster/initiatiefneemster Françoise Busin van Keramiekcentrum Keramika  aan het woord in De Morgen overde revival van de ambachten. “Met uitsterven bedreigd onder de kerktoren, gereanimeerd dankzij het digitale uitstalraam: de revival van de ambachten” . Lees het artikel hier digitaal.


 

 

 

Keramika sponsort het busje van Humival

Humival vzw biedt woon- en/of dagondersteuning aan volwassen personen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. De bewoners van Humival hadden nood aan een busje voor vervoer.

Samen met een heleboel andere ondernemers uit Waarschoot sponsorde Keramika de aankoop van de bus. Misschien heb je de met logo’s beplakte bus al zien rijden?

 

 

 

Foto’s eindejaarstentoonstelling TAST 2018

TAST was de tweede eindejaarstentoonstelling van de cursisten van Keramika, op zaterdag 9 en zondag 10 juni 2018 in Galerij Tolkantoor.
47 mensen namen deel. Dat is bijna de helft van de cursisten.

Dit jaar was het thema ruw/zacht en de titel TAST.  We ondernamen een zoektocht naar nieuwe texturen en speelden met de ruwheid en de zachtheid van de klei: kerven, griffen, polijsten, ruwe of zachte stukken plakken, ruwe klei gebruiken, zand op de glazuur laten plakken, klei laten open kraken.

Bekijk hier het fotoverslag:

TAST eindejaarstentoonstelling 2017-2018

Soms is het ruw / soms is het zacht
En nu is het TAST

Eindejaarstentoonstelling Keramika keramiekcentrum op zaterdag 9 en zondag 10 juni 2018 met werk van meer dan 35 cursisten en docenten.

Vernissage op vrijdag 8 juni vanaf 19u.
Tentoonstelling doorlopend open van 11 tot 17 u op 9 en 10 juni

Locatie: 

Galerij Tolkantoor
bij Christiane Van Dijck
Havenlaan 81
9060 Zelzate
www.tolkantoor.be

 

 Tot dan!

 

Keramiekworkshops op maat

teambuilding keramiekWil je komen draaien met vriendinnen, een vrijgezellendag vieren, een creatief verjaardagfeest organiseren met klei?
Zoek je een originele en creatieve teambuilding activiteit?

Dan kan je terecht bij Keramika!
In ons ruime atelier kan je met een grote of kleinere groep terecht voor een unieke keramiekervaring.
We hebben 13 draaischijven in een ruime atelier.
We verzorgen korte en lange workshops voor privépersonen en bedrijven. Neem contact op om te overleggen over een formule die voor jou past. We stellen dan samen een programma op dat helemaal voldoet aan je wensen.

 

Een “standaard” privé-sessie duurt ongeveer 3 uren. 

Er is keuze tussen 2 formules:

Basic 

Prijs: 345€  (incl. BTW) voor de groep tot 13 deelnemers.
Na een demonstratie gaat iedereen aan een draaischijf zitten en probeer een pot te draaien. Fun gegarandeerd!

Deluxe

Prijs: 395€ (incl. BTW) voor de groep
Het basic programma met extra bakken en glazuren: na de workshop werken we 1 pot per persoon verder af. Ze worden geglazuurd en gebakken. De kleur wordt door de groep gekozen uit het brede aanbod van onze eigen glazuren.

Praktisch:

  • Er is een heel lekkere pizzeria “Il Sogno” op 500m van het atelier (reserveren aangewezen). In Lievegem vind je verschillende eetgelegenheden en cafés.
  • Er is parking voor 4 auto’s en verder altijd plaats op straat.

Reserveren:

Contacteer Françoise om een workshop op maat te reserveren: info@keramika.be of bel +32 473 66 32 78.

 

privésessie keramiek - teambuilding - vrijgezellen

Foto’s eindejaarstentoonstelling

Wil je nog even nagenieten van onze prachtige eindejaarstentoonstelling rond het thema “Zwart/wit”? Bekijk dan hier de foto’s!

 

Demonstratievideo: een lage schaal draaien

 

In deze korte video demonstreert keramiste Françoise Busin hoe je een lage platte schaal kan draaien. Wat denk je? Moeilijk?

Eindejaarstentoonstelling “Zwart /wit” op 10 en 11 juni 2017

 

Iedereen is van harte welkom op de eindejaarstentoonstelling met werk van de cursisten en docenten van Keramika. Een jaar lang werkten we rond het thema “zwart/wit”. De spectaculaire resultaten kan u bewonderen  op zaterdag 10 en zondag 11 juni 2017, van 10 tot 18u. We stellen tentoon op de prachtige locatie van Galerij Tolkantoor in Zelzate, bij Christiane Van Dijck. Vernissage op vrijdag 9 juni vanaf 19u. Tot dan!