Masterclass Porselein draaien met Tineke Van Gils 11 en 12/05/2019

Wanneer? 11/05/2019 - 12/05/2019

Plaats: Keramika keramiekcentrum Lievegem


Zaterdag 11 en zondag 12 mei 2019
van 10u tot 17u
Met Tineke Van Gils

 

Voor gevorderden: ervaring in het draaien is nodig (niet met porselein).
Maximum 10 deelnemers.

Laat je uitdagen door porselein!  Tijdens dit week end zal Tineke Van Gils je begeleiden, een Nederlandse keramiste :

 

“Draaien met porselein is een kunst. Over de technische moeilijkheden van porselein wordt veel beweerd en geschreven. Niet alles is echter zo absoluut als vaak wordt voorgesteld. Het gaat erom te ontdekken welk resultaat je wilt bereiken. Het resultaat is namelijk bepalend voor de weg ernaartoe. Andersom geldt hetzelfde, zo heeft elke porseleinsoort zijn eigen mogelijkheden en elk stuk gereedschap of techniek is bepalend voor het resultaat. “

 

 

Over docent Tineke Van Gils (NL)

Sinds 1984 is Tineke Van Gils beroepskeramiste. Van productiedraaier (er waren tijden dat ze regelmatig series van 1000 stuks draaide!) heeft ze zich gespecialiseerd in het draaien van theepotten. Dit leverde haar uitnodigingen op om in meerdere landen, waaronder China en Zuid-Korea, aan tentoonstellingen deel te nemen.  In 2010 mocht ze zelfs 100 unieke porseleinen theepotten komen draaien in het zuiden van China. Die werden geëxposeerd in Sjanghai. Namens Museum het Prinsenhof Delft mocht ze opnieuw naar China om daar kunstwerken te maken, waarvan enkele zijn opgenomen in de museumcollectie.
In haar manier van draaien laat ze sporen na in de klei, sporen van haar handen of van een stuk hout waarmee ze de klei optrekt. Haar werk ziet er daardoor aards en direct uit en lijkt zelfs na het bakken nog in beweging.


Op Youtube staan filmpjes waarin je haar aan het werk kan zien:

 

Ook in “het grote k boek” van Mels Boom vind je haar terug.
Haar website: www.tinekevangils.com

Prijs:

180€ (broodjeslunch inbegrepen) te betalen op rekeningnummer BE03 0014 7932 6384 van Françoise Busin met vermelding “porselein-mei2019” en je naam.

Hoe inschrijven?

Je kunt je inschrijven door te mailen of bellen naar Françoise 0473 663 278,

Annulatie

Annuleer je één maand voor het begin van de workshop? We betalen graag je voorschot terug verminderd met 30€ administratiekosten.

Annuleer je minder dan één maand voor het begin van de workshop? Enkel als iemand die op de wachtlijst staat je plaats kan innemen betalen we je inschrijvingsgeld terug verminderd met 30€ administratiekosten.

Waar?

Keramiekcentrum Keramika
Jagerpad 52
9950 Waarschoot
Bekijk routeplan

Keramieklessen Keramika Gent Eeklo
Keramika keramiekatelier Keramieklessen pottenbakken
Keramika pottendraaien keramieklessen
Keramiekles draaien - Gent Keramika