Wekelijkse Lessen

In Keramika Lievegem en bij Claymates in Sint-Denijs-Westrem

Bij Keramiekcentrum Keramika kan je elke week les volgen 

en leren draaien, afdraaien, decoreren en glazuren.

Twee Locaties

De lessen gaan door op 1 van deze 2 locaties. Kijk goed uit waar je les plaatsvindt!

Atelier Keramika Lievegem
Jagerpad 52
9950 Lievegem

Atelier Keramika@ClayMates
Twaalfapostelenstraat 6
9051 Sint-Denijs-Westrem


Hoe verloopt de les? 

Beginners en gevorderden zitten samen in dezelfde groepen. Ik weet uit ervaring dat op die manier iedereen sneller leert: de beginners kunnen kijken naar die die al ervaring hebben en deze op hun beurt leren door zelf uitleg te geven.

Als beginner leer je de basistechnieken door een paar oefeningen te maken. Aan de hand van een checklist van vormen en decoratietechnieken kan je je vooruitgang aftoetsen. Eens je een stap onder de knie hebt vraag je je docent om de volgende stap uit te leggen. Zo leer je meer vormen maken en groter draaien.

Als gevorderde ontwikkel je je eigen stijl met de ondersteuning van je docent. Die geeft je feedback en uitdagingen! Al veel cursisten na hun opleiding bij Keramika zijn professioneel begonnen met een productielijn of met les geven. Heel wat blijven zelf naar de les komen om verder van de ondersteuning te genieten.
Na het maken komt het kleuren: je leert glazuren op verschillende manieren op je potten aanbrengen en creatief ermee omgaan. Er zijn een dertigtal kleuren.

Als het weer het toelaat en in afspraak met de groep, kunnen we raku bakken. 


De docenten:

Françoise Busin, bezielster van Keramika heeft 30 jaar ervaring met keramiek en geeft al 25 jaar les. Ze heeft al honderden mensen leren draaien! Haar docenten kunnen heel goed draaien en staan steeds in dialoog met haar. 


Inschrijven:

Als bij het gewenst lesmoment nog plaats is kan je inschrijven door te mailen naar Françoise Busin (info@keramika.be). 
Als bij het gewenst lesmoment "wachtlijst" staat kan je je naam op de wachtlijst zetten en wordt je verwittigd als er een plaats vrijkomt. Eens ingeschreven krijg je voorrang om je in te schrijven voor de volgende reeks. Daarom werken we met een wachtlijst: pas als iemand met de les stopt, komt er een plaats vrij. 

 

Bakken en glazuren:


In het atelier in Lievegem is bakken en glazuren niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld en werken we met een forfait. In veel ateliers is de prijs berekend per kilo, maar het vraagt veel tijd om alles te wegen en telkens te vereffenen. Om tijd te besparen vragen we een vast bedrag voor de bakkosten. Voor die prijs mag je alles bakken en glazuren wat je in het atelier draaide en afdraaide. Je kan ook kiezen om thuis te bakken en géén bakkosten te betalen.

Bij ClayMates wordt een ander systeem gebruikt en is bakken inbegrepen in het inschrijvingsgeld. Voor die prijs mag je alles bakken en glazuren wat je in het atelier draaide en afdraaide.


Inhaallessen:

In het atelier wordt gewerkt met een online gedeelde agenda waar iedereen zich kan inschrijven om een inhaalles in te plannen. Kan je dus een keertje niet komen, dan krijg je de kans om de les in te halen op een ander moment. Inhaallessen kunnen ook steeds in het volgende semester ingepland worden, maar kunnen niet meer meegenomen worden naar het volgende schooljaar.

Exclusieve voordelen voor de leden van Keramika

KORTING 
ON LINE CURSUS

Je krijgt ook 5% op de aankoop van de online cursus "Van Klei tot Kom" van Françoise Busin ism De Cursist.

LIDKAART 5%

Je krijgt een lidkaart van Keramika waarmee je 5% korting krijgt bij de grootste  keramiekwinkels : Colpaert, Willems, A3 en de Koploper. 

VOORRANG

Je krijgt voorrang om in te schrijven bij de workshops die we organiseren.

En je kan jaar na jaar verder inschrijven om de lessen te volgen.

TENTOONSTELLEN

Je kan deelnemen aan onze jaarlijkse tentoonstelling.

Wekelijkse lessen

Klik op het lesblok voor meer informatie, data en inschrijvingen