Workshop Groot opbouwen op de draaischijf

Wanneer? 15/07/2019 - 19/07/2019

Plaats: Keramika keramiekcentrum Lievegem


15 tot 19 juli 2019
Van 10 tot 13u

Met Viviane Franki
Max 10 personen

Voor gevorderden: ervaring met draaien is nodig

 De unieke combinatie van draaien en opbouwen maakt het mogelijk om hele grote potten te maken.
Je werkt met kleirollen. Zolang je rollen toevoegt wordt je pot groter!
Maar je werkt op de draaischijf: je trekt de kleirollen op, maakt de wanden dun en glad en bepaalt de vorm zoals met het draaien. Vandaar dat ervaring met draaien vereist is.

We werken met mooie kleisoorten (grof gechamoteerd). De potten kunnen gedecoreerd worden met glazuuraccenten of slib. Je kiest zelf de vorm van je pot in overleg met docente Viviane Franki.

Gedurende de 5 lesmomenten streven we naar een model van ongeveer 30 op 40 cm. Zo krijg je de techniek in de vingers en kan je later experimenteren met grotere afmetingen.

Je pot wordt op steengoed temperatuur gebakken: hij zal waterdicht en vorstvrij zijn.

De workshop bestaat uit vijf lesdagen van 3 u. We hebben deze momenten bewust gedoseerd zodat de werken telkens voldoende kunnen drogen en verstevigen.

workshop-grote-potten-keramika_07

Afbeelding 1 van 18

Wanneer?

15 tot 19 juli 2019
Van 10 tot 13u

 

Prijs

190€, bakken inbegrepen, klei niet.
Klei kan je best op voorhand bestellen: zwart, roest of camel. Je kan ook zelf klei meebrengen. Je zal 1 tot 2 pakken nodig.

Hoe inschrijven?

Je kunt je inschrijven door te mailen info@keramika.be

Gelieve niet te betalen vóór je een positieve bevestigingsmail van je inschrijving gekregen hebt.Je inschrijving is pas geldig na het betalen van het voorschot van 80€ op rekeningnummer BE03 0014 7932 6384 van Françoise Busin.

Annulatie

Annuleer je één maand voor het begin van de workshop? We betalen graag je voorschot terug verminderd met 30€ administratiekosten.

Annuleer je minder dan één maand voor het begin van de workshop? Enkel als iemand die op de wachtlijst staat je plaats kan innemen betalen we je inschrijvingsgeld terug verminderd met 30€ administratiekosten.

Waar?

Keramiekcentrum Keramika
Jagerpad 52
9950 Waarschoot
Bekijk routeplan

De docente

Viviane Franki oefent al jaren deze bijzondere techniek van groot opbouwen op de draaischijf. Ze maakt grote tuinpotten die ze zorgvuldig decoreert. Viviane werkt vooral met zwarte klei en decoreert vaak met porselein, al dan niet geglazuurd.

 

Keramieklessen Keramika Gent Eeklo
Keramika keramiekatelier Keramieklessen pottenbakken
Keramika pottendraaien keramieklessen
Keramiekles draaien - Gent Keramika