Printtechnieken op natte klei

Wanneer? 14/01/2017

Plaats: Keramika keramiekcentrum Lievegem


Met Pirò Pallaghy

Zaterdag 14 januari 2017printtechnieken-op-klei
Van 9u tot 16u

Voor beginners en gevorderden
Max. 12 personen

Tijdens deze workshop kan je leren hoe je een bestaande of zelfgemaakte tekening of grafisch werk kan overzetten op lederharde klei. Dit is een eenvoudige procedure die we als mono print vanuit de grafische wereld kennen, maar hier worden keramische middelen toegepast om de bedrukte platen te kunnen bakken.

Deze techniek wordt eerst in groep besproken, gedemonstreerd daarna kunnen de deelnemers zelf proberen. De bedoeling is dat iedere deelnemer verschillende afdrukken maakt en zelf dus alle besproken technieken toepast.

Tijdens de workshop leer je ook hoe je een afbeelding optimaal op een kleiplaat kan schikken en hoe je de afdrukken met eenvoudige stempeltechnieken en met gekleurde engobe kan combineren.

printtechniekenopklei
Waar?

keramika-waarschootKeramiekcentrum Keramika
Jagerpad 52
9950 Waarschoot
Bekijk routeplan

Prijs:

95€

printtechnieken-op-klei3Hoe inschrijven?

Je kunt je inschrijven door te mailen of bellen naar Françoise 0473 663 278, info@keramika.be
Je inschrijving is pas geldig na het betalen van het inschrijvingsgeld op rekeningnummer BE03 0014 7932 6384 van Françoise Busin met de vermelding “workshop printtechnieken 02/2017”.

Je kan je inschrijving annuleren tot acht weken voor het begin van de workshop. Dan krijg je je geld terugbetaald.
Als je later annuleert krijg je je inschrijvingsgeld terug als er meteen iemand gevonden wordt om je plaats in te nemen. Er is vaak een wachtlijst. Denk er dus aan op tijd te annuleren.

Over de docente

Piro-pallaghyPirò Pallaghy is keramiste en beeldend kunstenaar. Tot september 2015 jaar doceerde ze keramiek in de Kunst- academies van Gent, Eeklo en Dendermonde.Haar artistiek werk is gekenmerkt door haar interesse in anatomie. Ze maakt afdrukken van lichaamsdelen in steengoed en porselein en combineert ze met andere materialen vb. was, hout of textiel. Ze is geïnteresseerd in de techniek van grafische afdrukken op klei, en is bezig met de grafische mogelijkheden van zeefdruk.

Bekijk haar werk op hwww.piropallaghy.be

Keramieklessen Keramika Gent Eeklo
Keramika keramiekatelier Keramieklessen pottenbakken
Keramika pottendraaien keramieklessen
Keramiekles draaien - Gent Keramika