Masterclass Groot opbouwen op de draaischijf met Viviane Franki van 19 tot 23 juli 2021

Wanneer? 19/07/2021 - 23/07/2021

Plaats: Keramika@claymates


Masterclass groot opbouwen op de draaischijf

VOLZET

 

Keramika@Claymates

Van 19 tot 23 juli 2021, elke voormiddag van 9u30 tot 12u30

Met Viviane Franki, max 10 personen – nog slechts enkele plaatsen!!

Voor gevorderden: ervaring met draaien is nodig!

De unieke combinatie van draaien en opbouwen maakt het mogelijk om hele grote potten te maken. Je werkt met kleirollen. Zolang je rollen toevoegt, wordt je pot groter! Maar je werkt op de draaischijf: je trekt de kleirollen op, maakt de wanden dun en glad en bepaalt de vorm zoals met het draaien. Vandaar dat ervaring met draaien vereist is.

We werken met mooie kleisoorten (grof gechamoteerd). De potten kunnen gedecoreerd worden met glazuuraccenten of slib. Je kiest zelf de vorm van je pot in overleg met docente Viviane Franki. Gedurende de 5 lesmomenten streven we naar een model van ongeveer 30 op 40 cm. Zo krijg je de techniek in de vingers en kan je later experimenteren met grotere afmetingen (max 55cm breed en 80cm hoog).

Je pot wordt op steengoed temperatuur gebakken: hij zal waterdicht en vorstvrij zijn. De workshop bestaat uit vijf lesdagen van 3 u. We hebben deze momenten bewust gedoseerd zodat de werken telkens voldoende kunnen drogen en verstevigen.

workshop-grote-potten-keramika_07

Afbeelding 1 van 18

 

Wanneer?

19 tot 23 juli 2021 van 9u30 tot 12u30

Waar?

Keramika@Claymates

Twaalapostelenstraat 6

9051 Sint-Denijs-Westrem

Prijs

310€, zwarte klei en bakken inbegrepen. 

Omdat het onzeker is welke Corona-maatregelen er tijdens de zomer zullen gelden en of de workshops zullen mogen doorgaan, vragen we bij inschrijving een voorschot van 120 euro. Die wordt volledig terugbetaald in het geval dat je workshop niet mag doorgaan wegens Corona. 

Hoe inschrijven?

Je kunt je inschrijven door te mailen info@keramika.be. Gelieve niet te betalen vóór je een bevestigingsmail van je inschrijving gekregen hebt. Tip: Voeg ons mailadres bij je “contactpersonen” toe om te vermijden dat onze mails in je spam zouden terechtkomen.

Je inschrijving is pas geldig na het betalen van het voorschot van €120 op rekeningnummer BE03 0014 7932 6384 van Françoise Busin met vermelding VIV. Het saldo dient betaald te worden 30 dagen voor het begin van de workshop, daarvoor zal je een uitnodiging per mail krijgen.

Materiaal

Graag het volgende meebrengen : 

-potlood en gom 

-potje met deksel voor slib en dik penseel 

-vouwmeter en/of lange lat 

-foto of tekening van voorbeeld pot 

-idee ivm de afwerking 

-indien mogelijk kromme houten lepel/klopper om uit te builen  en verfdroger bij kil en vochtig weer 

Masterclass groot opbouwen keramiek

Annulatie

Annuleer je één maand voor het begin van de workshop? We betalen graag je inschrijvingsgeld terug verminderd met €30 administratiekosten. Annuleer je minder dan één maand voor het begin van de workshop? Enkel als iemand die op de wachtlijst staat je plaats kan innemen betalen we je inschrijvingsgeld terug verminderd met €30 administratiekosten.

De docente

Viviane Franki oefent al jaren deze bijzondere techniek van groot opbouwen op de draaischijf. Ze maakt grote tuinpotten die ze zorgvuldig decoreert. Viviane werkt vooral met zwarte klei en decoreert vaak met porselein, al dan niet geglazuurd.  

Keramieklessen Keramika Gent Eeklo
Keramika keramiekatelier Keramieklessen pottenbakken
Keramika pottendraaien keramieklessen
Keramiekles draaien - Gent Keramika