Masterclass Drukwerk met Netty Janssens 14 en 15 september 2018

Wanneer? 14/09/2018 - 15/09/2018

Plaats: Keramika keramiekcentrum Lievegem


Vrijdag 14 en zaterdag 15 september 2018
van 10.00 uur tot 16.30
Met Netty Janssens

Voor gevorderden: basiskennis van klei is nodig.

Je ontdekt het drukken op klei vanuit een laserprint, stempeltechnieken, drukpasta’s, keramische inkten, leert ze maken en kleuren. Op zaterdag pas je de nieuwe technieken toe op eigen werk.

Maximum 14 deelnemers.

Deze masterclass is speciaal samengesteld voor Keramiekcentrum Keramika en is uniek omdat de deelnemers niet alleen nieuwe diverse technieken en materialen leren kennen en toepassen op “proef-tegels”, maar ook toepassen op hun eigen werk!
Voor iedere deelnemers is er een syllabus. Netty Janssens antwoordt ook achteraf je vragen per mail (levenslang!)

  • Vrijdag
    Theorie, uitleg, voorbeelden en testen maken van diverse druktechnieken, inkten en gekleurde drukpasta’s voor de keramiek.
  • Zaterdag
    Toepassen van de technieken: onder individuele begeleiding zal je drukken op je eigen werk. De kleuren en de tekening of foto mag je zelf kiezen.
  • Na de workshop worden de gemaakte stukken gebakken bij Keramika (in overleg met Françoise Busin)

Mee te nemen

Breng ongeveer 5 proeftegels mee in je eigen kleisoort waar je altijd mee werkt in de leerharde staat van de klei. (Leerhard: er zit nog zeker vocht in de klei, maar is zeker NIET meer vervormbaar.)
Breng ook je eigen werk mee  op de eerste dag: het kan gedraaid werk zijn of opgebouwd. De gedeelte waar je wil printen moeten glad afgewerkt zijn. Voor het drukken van laserprints zijn leerharde werken nodig.  We kijken samen op vrijdag of we nog eventueel wat meer moeten laten drogen of juist wat vochtig moeten maken, zodat op zaterdag de leerharde toestand van het werk gewaarborgd is! Liever wat meer (kleiner) werk als een groot werkstuk.

Over docent Netty Janssens (NL)

Netty Janssens is een nederlandse keramiste. Kleur en graphische technieken zijn haar passie: ze onderzoekt al 30 jaar nieuwe keramische technieken en materialen. Naast haar werk is ze ook bekend van symposia en workshops en vanwege haar 2 boeken “Klei, kleurpigment en meer” en “Klei, druktechnieken en meer“. 

 

 

Prijs:

220€ te betalen op rekeningnummer BE03 0014 7932 6384 van Françoise Busin met vermelding “Netty 14 en 15 sept” en je naam.
De lunch is inbegrepen in de prijs.

Hoe inschrijven?

Je kunt je inschrijven door te mailen of bellen naar Françoise 0473 663 278, info@keramika.be

Annulatie

Annuleer je één maand voor het begin van de workshop? We betalen graag je voorschot terug verminderd met 30€ administratiekosten.

Annuleer je minder dan één maand voor het begin van de workshop? Enkel als iemand die op de wachtlijst staat je plaats kan innemen betalen we je inschrijvingsgeld terug verminderd met 30€ administratiekosten.

Waar?

Keramiekcentrum Keramika
Jagerpad 52
9950 Waarschoot
Bekijk routeplan

Keramieklessen Keramika Gent Eeklo
Keramika keramiekatelier Keramieklessen pottenbakken
Keramika pottendraaien keramieklessen
Keramiekles draaien - Gent Keramika