Workshops

Workshop Groot opbouwen op de draaischijf

15 tot 19 juli 2019
Van 10 tot 13u

Met Viviane Franki

Max 10 personen

Voor gevorderden: ervaring met draaien is nodig

De unieke combinatie van draaien en opbouwen maakt het mogelijk om hele grote potten te maken.
Je werkt met kleirollen. Zolang je rollen toevoegt wordt je pot groter!
Maar je werkt op de draaischijf: je trekt de kleirollen op, maakt de wanden dun en glad en bepaalt de vorm zoals met het draaien. Vandaar dat ervaring met draaien vereist is.

We werken met mooie kleisoorten (grof gechamoteerd). De potten kunnen gedecoreerd worden met glazuuraccenten of slib. Je kiest zelf de vorm van je pot in overleg met docente Viviane Franki.

Gedurende de 5 lesmomenten streven we naar een model van ongeveer 30 op 40 cm. Zo krijg je de techniek in de vingers en kan je later experimenteren met grotere afmetingen.

Je pot wordt op steengoed temperatuur gebakken: hij zal waterdicht en vorstvrij zijn.

De workshop bestaat uit vijf lesdagen van 3 u. We hebben deze momenten bewust gedoseerd zodat de werken telkens voldoende kunnen drogen en verstevigen.

Wanneer?

15 tot 19 juli 2019
Van 10 tot 13u

 

Prijs

190€, bakken inbegrepen, klei niet.
Klei kan je best op voorhand bestellen: zwart, roest of camel. Je kan ook zelf klei meebrengen. Je zal 1 tot 2 pakken nodig.

De docente

Viviane Franki oefent al jaren deze bijzondere techniek van groot opbouwen op de draaischijf. Ze maakt grote tuinpotten die ze zorgvuldig decoreert. Viviane werkt vooral met zwarte klei en decoreert vaak met porselein, al dan niet geglazuurd.