Workshops

Workshop glazuren leren maken op woe 27 dec 2017 en 3 jan 2018

Met Françoise Busin

2 keer op woensdag 27 december 2017 en 3 januari 2018
van 9u tot 16u.

Voor mensen met een beetje ervaring en veel interesse in glazuren.
Max. 12 deelnemers

WACHTLIJST
Deze workshop is helaas reeds volzet. We werken met een wachtlijst.
Wil je op de wachtlijst? Stuur dan een mailtje naar wachtlijst@keramika.be met vermelding van de workshops, je naam en je gsm-nummer. Waarom is deze worskhop al volzet?

 

workshops-leren-glazuren

Op het programma:

les 1: uitleg over klei, engobe, glazuren en hun samenstelling, het verschil tussen het recept en de unitaire formule, pigmenten en oxides. Je krijgt een syllabus als ondersteuning.
Daarna gaan je zelf aan de slag: een glazuur leren kleuren, wegen, mengen en aanbrengen op een staaltje klei. Iedereen maakt 6 tot 10 proefjes.

les 2: de staaltjes zijn gebakken, we bekijken ze samen, leren veel over de invloed van de kleurstoffen en wisselen de recepten uit. We discussiëren verder over de verschillende manieren om glazuren aan te brengen, over hoe een oven vullen, over de temperatuurcurve en nog meer praktische zaken.

Wanneer?

Op woensdag 27 december 2017, van 9u tot 16u.
Op woensdag 3 januari 2018, van 9u tot 16u.

Mee te nemen:

  • Minimum 5 gebiscuiteerde (= gebakken rond 950°) staaltjes van ongeveer 4cm op 8cm, op klei die mag tot 1250° gebakken worden, liefst witbakkend maar gekleurde klei mag zeker ook.
    Je kan ook dezelfde test doen op verschillende soorten klei. Als je zelf een oven hebt is het misschien interessant om alle testjes dubbel te maken en één reeks in je eigen oven te bakken.
    Bij vragen, contacteer Françoise Busin op info@keramika.be
  • werkkleren
  • lunchpakket

Voor koffie en thee wordt er gezorgd.

Waar?

Keramiekcentrum Keramika
Jagerpad 52
9950 Waarschoot
Bekijk routeplan

Prijs:

160€ inbegrepen: syllabus, grondstoffen voor de glazuren, bakken van de staaltjes.

Je kunt je inschrijven door te mailen of bellen naar Françoise 0473 663 278, info@keramika.be

Je inschrijving is pas geldig na het betalen van 160€ op rekeningnummer BE03 001479326384 van Françoise Busin met mededeling: “glazuren dec 2017” en je naam.

Annulatie

Annuleer je één maand voor het begin van de workshop? We betalen graag je inschrijvingsgeld terug verminderd met 30€ administratiekosten.

Annuleer je minder dan één maand voor het begin van de workshop? Enkel als iemand die op de wachtlijst staat je plaats kan innemen betalen we je inschrijvingsgeld terug verminderd met 30€ administratiekosten.

Glazuren maken - Françoise Busin