Workshops

Masterclass Glazuren leren maken met Françoise Busin 26/2, 5/3 en 12/3 2018

Met Françoise Busin

3 keer op maandagnamiddag 26 februari, 5 maart en 12 maart 2018
van 13u tot 16u.
Voor mensen met een beetje ervaring en veel interesse in glazuren.
Max. 12 deelnemers

WACHTLIJST
Deze workshop is helaas reeds volzet. We werken met een wachtlijst.
Wil je op de wachtlijst? Stuur dan een mailtje naar wachtlijst@keramika.be met vermelding van de workshops, je naam en je gsm-nummer. Waarom is deze worskhop al volzet?

Viviane Franki

 

Op het programma:

les 1: uitleg over klei, engobe, glazuren en hun samenstelling, het verschil tussen het recept en de unitaire formule, pigmenten en oxides. Je krijgt een syllabus als ondersteuning.

les 2: zelf aan de slag: een glazuur leren kleuren, wegen, mengen en aanbrengen op een staaltje klei. Iedereen maakt 6 tot 10 proefjes.

les 3: de staaltjes zijn gebakken, we bekijken ze samen, leren veel over de invloed van de kleurstoffen en wisselen de recepten uit. We discussiëren verder over de verschillende manieren om glazuren aan te brengen, over hoe een oven vullen, over de temperatuurcurve en nog meer praktische zaken.

Wanneer?

Op maandag 26 februari, 5 maart en 12 maart 2018, telkens van 13u tot 16u.

Mee te nemen:

  • Minimum 5 gebiscuiteerde (= gebakken rond 950°) staaltjes van ongeveer 4cm op 8cm, op klei die mag tot 1250° gebakken worden, liefst witbakkend maar gekleurde klei mag zeker ook.
    Je kan ook dezelfde test doen op verschillende soorten klei. Als je zelf een oven hebt is het misschien interessant om alle testjes dubbel te maken en één reeks in je eigen oven te bakken.
    Bij vragen, contacteer Françoise Busin op info@keramika.be
  • werkkleren

 

Waar?

Keramiekcentrum Keramika
Jagerpad 52
9950 Waarschoot
Bekijk routeplan

Prijs:

160€ inbegrepen: syllabus, grondstoffen voor de glazuren, bakken van de staaltjes.

Je kunt je inschrijven door te mailen of bellen naar Françoise 0473 663 278, info@keramika.be

Je inschrijving is pas geldig na het betalen van 160€ op rekeningnummer BE03 001479326384 van Françoise Busin met mededeling: “glazuren maart ” en je naam.

Annulatie

Annuleer je één maand voor het begin van de workshop? We betalen graag je inschrijvingsgeld terug verminderd met 30€ administratiekosten.

Annuleer je minder dan één maand voor het begin van de workshop? Enkel als iemand die op de wachtlijst staat je plaats kan innemen betalen we je inschrijvingsgeld terug verminderd met 30€ administratiekosten.

Glazuren maken - Françoise Busin