Workshops

Groot opbouwen op de draaischijf – 5 zaterdagen

Met Viviane Franki

Max 7 personen
nog 1 plaats vrij!

Voor gevorderden: ervaring met draaien is nodig

Deze workshop wordt voor de eerste keer georganiseerd! De unieke combinatie van draaien en opbouwen maakt het mogelijk om hele grote potten te maken.
Je werkt met kleirollen. Zolang je rollen toevoegt wordt je pot groter!
Maar je werkt op de draaischijf: je trekt de kleirollen op, maakt de wanden dun en glad en bepaalt de vorm zoals met het draaien. Vandaar dat ervaring met draaien vereist is.

We werken met mooie kleisoorten (grof gechamoteerd). De potten kunnen gedecoreerd worden met glazuuraccenten of slib. Je kiest zelf de vorm van je pot in overleg met docente Viviane Franki.

Gedurende de 5 lessen streven we naar een model van ongeveer 30 op 40 cm. Zo krijg je de techniek in de vingers en kan je later experimenteren met grotere afmetingen.

Je pot wordt op steengoed temperatuur gebakken: hij zal waterdicht en vorstvrij zijn.

De workshop bestaat uit vijf zaterdagnamiddagen. We hebben deze momenten bewust gespreid zodat de werken telkens kunnen drogen en verstevigen.

 

Wanneer?

Op zaterdag van 14u tot 16u30

Nov: 3, 10, 17
Dec: 1, 8

Prijs

190€, bakken inbegrepen, klei niet.
Klei kan je best op voorhand bestellen: zwart, roest of camel. Je kan ook zelf klei meebrengen. Je zal 1 tot 2 pakken nodig.

De docente

Viviane Franki oefent al jaren deze bijzondere techniek van groot opbouwen op de draaischijf. Ze maakt grote tuinpotten die ze zorgvuldig decoreert. Viviane werkt vooral met zwarte klei en decoreert vaak met porselein, al dan niet geglazuurd.