Over keramika

foto 190

Wie zijn we?

Keramika is een keramiekcentrum in Waarschoot, waar je terecht kan voor keramieklessen en workshops. Keramika werd opgericht in 2014 door keramiste Françoise Busin, die in samenwerking met een aantal andere docenten een totaalprogramma wil aanbieden voor iedereen die gepassioneerd is door klei.

Bij Keramika kunnen zowel beginners als gevorderden terecht voor professionele begeleiding op maat. Je kan er wekelijks les volgen of je inschrijven voor een tijdelijke workshop pottenbakken.

Bij Keramika kan je leren draaien, opbouwen, met kleiplaten werken, decoreren en glazuren. We exploreren verschillende technieken om te bakken: steengoed, raku en aardewerk. Alle docenten zijn professionele draaiers en hebben een brede ervaring in de verschillende technieken. We beschikken over 13 draaischijven.

Creativiteit, vormgeving en eigenheid staan centraal.

Je kan gebruiksvoorwerpen maken (borden, kommen, schalen, …) of voor expressie kiezen: bij ons ben je vrij om je persoonlijke objectieven te bepalen in afspraak met je docent.

Bekijk enkele sfeerfoto’s

Keramika is:

keramikelessen en workshops pottenbakken

Françoise Busin, oprichtster en lesgeefster

Françoise Busin is al 25 jaar professionele keramiste. Ze is gespecialiseerd in ambachtelijke keramiek voor dagelijks gebruik en in grote stukken opbouwen. Na haar master in filosofie heeft ze een opleiding als keramiste gevolgd bij Jean Pierre Wagner en aan de Academie van Gent.
Ze geeft al 17 jaar keramieklessen en workshops pottendraaien, opbouwen en glazuren in steengoed en raku.

Website: www.keramiekbusin.be


eddy-van-meulebroecke-keramika

Eddy Van Meulebroeck, docent

Eddy Van Meulebroeck is afgestudeerd voor Keramiek aan de Academie van Eeklo.
Hij is een van de stichters en bezielers van het kunstcollectief Cuesta. Eddy stelt regelmatig tentoon en geeft al 5 jaar opleidingen en workshops over keramiek, o.a. bij Syntra West Brugge, bij Kunstwerkt en bij Vormingplus.
Hij maakt unieke stukken, vindt zijn inspiratie in de mythologie en vult de ervaring daaromtrent aan met zijn fantasie en zin voor elegantie.

Website: www.ceramicart.exto.be


lieve-goemaere-keramika

Lieve Goemaere, mededocent

Lieve Goemaere heeft haar eerste cilinders leren draaien bij Anima Roos. Door haar kreeg ze 15 jaar geleden de microbe van de keramiek te pakken.
Ze volgde workshops bij Sylvie Ingels, Fernand Everaert en Rudy Delanghe.
Ze heeft lessen gevolgd bij Françoise Busin en aan de academie van Eeklo en Waarschoot.
Ze maakt serviesgoed met een ziel, voorwerpen die je graag aanraakt en die de essentie van de klei laten zien.


caroline-kesteleyn-keramika

Caroline Kesteleyn, docent

Caroline Kesteleyn is al lang bezig met klei. Ze maakt prachtig serviesgoed, op de schijf gedraaid: borden, kommen, schalen. Haar voorkeur gaat naar gebruikskeramiek: voorwerpen die elke dag op de tafel staan. Ze studeerde Beeldende kunsten aan de kunsthumaniora van Sint-Lucas en volgde nadien opleidingen draaien bij Sylvie Ingels, Fernand Everaert, Eddy Van Meulebroeck, Aster Caemaert, Rudy Delanghe en Françoise Busin.
Caroline is een ervaren lesgeefster en was lange tijd leerkracht in het freinetonderwijs.

website: http://www.caro-k.be/


 dscf0913